5 Tips bij het kopen van een Ereader

Het aanschaffen van een ereader kan een grote aankoop zijn. Het is daarom belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende kenmerken van ereaders. Er zijn een aantal belangrijke punten waar je op moet letten als je een ereader wilt kopen. Hieronder staan 5 tips bij het kopen van een ereader. Wilt u eerst nog meer informatie wat een e-reader is kunt u dit artikel lezen.

Tips kopen ereader:

Ereader tip 1: Scherm

Voor het scherm hebben we meteen twee tips bij het kopen van een reader. Kijk naar de resolutie en de grootte van het scherm. Hoe hoger de resolutie van het scherm, hoe scherper de tekst zal zijn. Bijna alle ereaders maken tegenwoordig gebruik van e-ink (elektronische inkt). Dit geeft het gevoel van op echt papier lezen, daarnaast is het zonder probleem goed mogelijk om met een e-inkt in de zon een boek te lezen van het scherm van een ereader.

De tweede tip voor scherm bij een ereader is om te letten op de grootte van het scherm. Hoe groter het scherm, hoe gemakkelijker het zal zijn om te lezen. Echter hoe groter en zwaarder het apparaat ook zal zijn. Er zijn verschillende schermgroottes, variƫrend met een diagonaal van ongeveer 5 tot en met 11 inches (ongeveer 13 tot en met 28 centimeter). Wil je de ereader dus vaak op pad meenemen, bijvoorbeeld in de trein dan is het mogelijk verstandiger om een kleiner formaat ereader te kopen.

Ereader Tip 2: Bestandsformaten

Als je verschillende ereaders met elkaar vergelijkt is het belangrijk om te controleren welke bestandsformaten de ereader ondersteunt. De meeste ereaders ondersteunen ePub- en PDF-bestanden, maar sommige ondersteunen ook andere formaten, zoals MOBI, AZW3 en TXT. De meest voorkomende bestandformaten van ereaders zijn Epub en PDF, per verkoper en/of aanbieder verschilt het in welke bestandsformaten ze ebooks aanbieden.

Ereader tip 3 Connectiviteit:

De twee meest voorkomende conneties die een reader kan hebben zijn WiFi en Bluetooth. Overweeg of je de ereader wilt gebruiken om boeken te downloaden direct vanaf het internet of om verbinding te maken met andere apparaten, zoals een computer of een smartphone. In dat geval is het handig als de ereader WiFi heeft. Dit geeft je bijvoorbeeld de vrijheid om op vakantie een nieuw boek te kopen, zonder dat hiervoor een computer benodigd is.

Ereader tip 4: Accuduur

Controleer hoe lang de accu van de ereader meegaat. Als je vaak onderweg bent, is het handig als de accu lang meegaat zonder opgeladen te hoeven worden. Tips om de accu van de ereader langer mee te laten gaan zijn onder andere de schermresolutie verlagen en WiFi connectie alleen aan zetten wanneer deze nodig is.

Ereader tip 5: Extra Functies

Naast het lezen van boeken op ereaders, bieden sommige ereaders extra functies. Zoals de mogelijkheid om te luisteren naar audioboeken of om aantekeningen te maken in je e-boeken. Als je van plan bent om deze functies te gebruiken, is het handig om een ereader te kiezen die deze ondersteunt.

Prijs Ereader

Ten slotte is de prijs natuurlijk ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Bedenk goed aan welke kenmerken jouw ereader moet voldoen. Vergelijk daarna op veschillende de prijzen van de verschillende modellen, om te zien welke ereader het beste bij jouw budget past. Wij kijken vaak op Bol.com om de selectie te maken, vanwege de goede prijs en het ruime aanbod van ereaders.

Dit vind je misschien ook leuk...