Gratis Nederlandse ebooks

Op het internet houden steeds meer websites en webshops zich bezig met beschikbaar stellen van Nederlandse ebooks zowel betaald als gratis. Op deze pagina zal ik u een overzicht geven met de websites waar u gemakkelijk Nederlandse ebooks kunt downloaden.

Betaalde Nederlandse ebooks

De boekenwinkels die het eerst vooral moesten hebben van de fysieke winkels zijn ook steeds meer hun online assortiment aan het uitbreiden. De bekendste voorbeelden hiervan zijn Selexyz en De Slegte. Het aanbod van deze drie winkels bestaat voornamelijk uit betaalde ebooks.

  • Selexyz is de grootste boekhandel van Nederland qua omzet en personeel. Deze boekhandel heeft een marktaandeel van ongeveer 13%.  Selexyz biedt zowel literatuur als studieboeken aan op haar onlineplatform.
  • De Slegte is een boekhandel die vooral bekend staat om het inkopen van restpartijen, tweedehandsboeken en studieboeken in hare fysieke winkels. Het goedkoper aanbieden van ebooks gebeurd niet op de website van De Slegte.

De bekendste online webshop die ebooks aanbiedt is Bol.com. Het bedrijf heeft zijn bekendheid te danken aan grote advertentiecampagnes en de goede service. Bol.com heeft het grootste aanbod betaalde Nederlandse ebooks. De Ebooks van Bol.com zijn tegenwoordig te gebruiken op zoveel ereaders, tablets en smartphones als u wilt, vroeger was het bij de ebooks van Bol.com slechts mogelijk om ze te lezen op enkele ereaders, tablets of smartphones. Het aantal gratis Nederlandse ebooks bij Bol.com is ongeveer 200.

Gratis Nederlandse ebooks

  • Bol.com, is één van de bekendste webshops van Nederland. Ze hebben naast een groot aanbod van betaalde boeken en ebooks ook gratis Nederlandse ebooks. Het aantal Nederlandse ebooks is ongeveer 100, naast Nederlandse zijn er ook nog gratis Engelse ebooks, dit aanbod bestaat uit ongeveer 200 boeken. (link gratis ebooks Bol.com)
  • BookBoon is een website die alleen gratis ebooks aanbiedt, zowel in het Nederland als in het Engels. Er zijn drie categorieën ebooks te vinden bij BookBoon, deze zijn studieboeken, business en reisgidsen. Het aanbod van deze website bestaat uit meer dan 1000 gratis Nederlandse ebooks.
  • Biblioo biedt zowel ebooks als luisterboeken aan. Het aanbod bij de ebooks bestaat uit betaalde en gratis ebooks. Er is geen mogelijkheid om gratis luisterboeken te beluisteren of te downloaden, het aanbod is enkel betaald.
  • Freebooks biedt voordelig ebooks aan. Het aanbod bestaat uit gratis ebooks en goedkope ebooks tot 5 euro. Er zijn op dit moment ongeveer 150 gratis Nederlandstalige ebooks te vinden op de website van Freebooks
  • Gratis Downloaden. is een website met een erg groot aanbod van gratis Nederlandse ebooks. De boeken zijn gesorteerd op categorie. Er is door website een selectie gemaakt van de beste ebooks aangeboden door verschillende websites.

 

Dit vind je misschien ook leuk...