Wat is een tablet?

Een tablet is een computer die enkel over een scherm beschikt en zonder fysiek toetsenbord werkt. De meeste bekende tablets zijn Ipad, Galaxy Tab en Windows tablet. De tablet wordt ook wel gezien als een krachterige PDA of een kleinere laptop. Pas sinds enkele jaren is de tablet een veel voorkomend technologisch apparaat in vele huishoudens in Nederland en België, echter bestaat het idee van de tablet als sinds de jaren ‘60. Sinds de jaren ‘90 verschenen de eerste tablet-pcs op de markt.

In tegenstelling tot de e-readers beschikt een tablet over een LCD en niet over e-ink-technologie, het lezen van boeken kan hierdoor minder prettig zijn. Het grote voordeel is echter dat de meeste tablets wel beschikken over een kleurenscherm en gebruik kunnen maken van wifi, waardoor het voor meer handelingen gebruikt kan worden dan alleen boeken lezen. Andere functionaliteiten van de tablets zijn op internet surfen, muziek luisteren, video’s bekijken, spelletjes spelen en diverse andere functionaliteiten.

Het lezen van ebooks is erg eenvoudig doordat er voor alle besturingsystemen (ipad, Android, Windows) verschillende applicaties (apps) beschikbaar zijn. Op dit moment is het aanbod voor ebook-gerelateerde applicaties bij de iPad (IOS) het grootst in vergelijking met Android en Windows. De meest gebruikte app bij de iPad is iBook, voor zowel Android als Windows wordt Adobe het meest gebruikt voor het lezen van een ebook.

Meer informatie over ebook lezen op de Ipad
Meer informatie over ebook lezen op Android

Dit vind je misschien ook leuk...