Gratis online kookboeken

Op deze pagina staat een overzicht van de beste gratis online kookboeken in de Nederlandse taal. Op het internet is er tegenwoordig een steeds grotere wordende collectie van online kookboeken. Hieronder is een snel en gemakkelijk overzicht van deze gratis kookboeken, indien u nog toevoegingen heeft voor de lijst zien wij deze graag een reactie onder dit bericht tegemoet of kunt u ons een e-mail sturen.

Het eerste gratis online kookboek dat wij hebben geselecteerd is het Indisch kookboek van John en Maggie Ancona. Zij hebben een waar kunstwerk gemaakt van het ruim 600 pagina’s tellende online kookboek. Er staan selecties in van onder andere vleesgerechten, visgerechten, vegetarische gerechten, eiergerechten, saté gerechten en vruchten (rujak). Tevens staat er duidelijk beschreven welke kruiden en pepers gebruikt kunnen worden voor welke gerechten en op welke wijze ze bereid moeten worden om het eten nog beter te kunnen laten smaken! Wat ons betreft is dit gratis kookboek een aanrader voor iedereen die van de Indische keuken houdt.

http://www.ancona.nl/downloads/JohnAnconaIndischKookboek.pdf

 

Het tweede gratis online kookboek waar wij een grote waardering voor hebben is het kinderkookboek. In dit gratis kookboek staat een selectie met lekkere gerechten die eenvoudig zijn te bereiden met de ‘kleine chef-koks’. De meeste gerechten zijn binnen een relatief korte tijd te maken, alvast succes met het bereiden van een overheerlijk gerecht van dit gratis kookboek met behulp van u toekomstig sterrenkok.

http://www.hetnieuwegenieten.com/gratis-ebook/

 

Het derde online kookboek is een vegetarisch kookboek, het boek is geschreven voor de Nederlandschen Vegetariërsbond. Het gratis kookboek bestaat uit ruim 600 vegetarische recepten, deze zijn onderverdeelt in hoofdstukken. De selectie bestaat uit soepen, voorgerechten, eiergerechten, sausen en vla’s. Tevens beschikt dit gratis online kookboek over een groot aantal vegetarische hoofdgerechten deze zijn verdeelt in een hoofdstuk met ‘Jonge planten en jonge plantendelen’ en ‘rijpe peul- en graanvruchten in gedroogden staat’. Als slot staan er ook nagerechten in dit zijn onder andere warme pudding,  koude pudding en gebak.

http://www.gutenberg.org/ebooks/25139

 

Uit de selectie gratis online kookboeken zijn we aangekomen bij het vierde online kookboek. Dit maal hebben we een Turks kookboek, dit online kookboek bevat ruim 100 pagina’s aan heerlijke Turkse gerechten. Tevens is er een website bij dit gratis ebook waar dagelijks nieuwe Turkse gerechten op bekend worden, op de wijze raakt u nooit uitgekookt!

http://www.turksekok.nl/receptenboek.php

 

Het vijfde en laatste gratis online kookboek in deze reeks is een buiten kookboek, Qvist outdoor cooking. In dit online kookboek wordt er informatie gegeven over het koken op houtvuur, de meeste gerechten zijn voor tussen de vier en zes personen. In het gratis kookboek worden vooral tips gegeven aan de actieve buitenkoks, om nieuwe gerechten proberen te maken. Deze gerechten zijn vaak binnen korte tijd te bereiden. Er zijn gerechten beschikbaar voor iedere maaltijd van de dag, dus ontbijt, lunch en avondeten.

http://www.qvist.nl/media/Qvist_buitenkookboek_2012-1_NL.pdf

Dit vind je misschien ook leuk...