Wat is een geheugenkaart (memorycard)?

Een memorycard (vertaald in het Nederlands geheugenkaart) is een klein kaartje waar hardware opgeslagen kan worden. Bij sommige ereaders is het mogelijk om het geheugen (ook wel opslagcapaciteit) te vergroten door middel van een geheugenkaart. Er zijn verschillende soorten groottes qua geheugenkaarten, van 512 mb (plus minus 100 ebooks) tot 64 gb (voldoende voor meer dan 10.000 boeken).

Ereader
De geheugenkaarten kunnen erg handig zijn als u ereader vol staat met ebooks, mogelijk ook afbeeldingen en/of muziek, indien u ereader hier geschikt voor is. Geheugenkaartjes zijn een goedkope oplossing om meer opslagcapaciteit te creƫren. Echter is het niet mogelijk om bij alle ereaders een geheugenkaartje te gebruiken, let hier dus goed op als u een ereader aanschaft en twijfelt of er wel voldoende opslagruimte is.

Tablet & Smartphone
Het gebruik van geheugenkaart bij Tablets en Smartphones is op dit moment vrijwel alleen nog te gebruiken bij het besturingssysteem Android van Google. De bekendste elektronicaproducenten die gebruik maken van Android voor hun producten zijn Samsung, Archos, Sony, LG, Sony, Phillips, HTC, Motorala, Acer en Huawei. De bekendste tablet die gebruik maakt van Android is de Samsung Galaxy Tab. De iPad, iPhone en iPod Touch zijn allen niet geschikt voor het gebruik van een geheugenkaart.

Dit vind je misschien ook leuk...