Wat is een ereader? (voordelen en nadelen)

Een ereader is een elektronisch apparaat waar mee u digitale documenten kunt lezen. De huidige e-readers hebben een scherm van 12,5 tot 25 centimeter (5 tot 10 inch) en tonen een ebook of andere elektronisch document in zwart-wit. De meeste ereaders maken gebruik van een e-inkt (ookwel elektronisch papier). De twee vormen van digitale teksten die het meest voorkomen zijn e-paper en e-book. Ebook staat voor digitale boeken en e-paper voor digitale kranten.

Voorbeelden van e-readers op basis van elektronisch papier zijn: Iriver HD story en cover story, Icarus, Irex iLiad, Bookeen Cybook, Amazon Kindle, Sony eBook Reader en de HanlinV3. Alternatieve voor E-readers zijn Tablets, Smartphones en het gebruik van een computer.

Tablets zoals iPad, Windows en Android Tab zijn in opmars omdat ze meer functionaliteiten bieden dan alleen het lezen van een ebook, bijvoorbeeld films en foto’s kijken surfen op het internet. Echter zijn ze vaak ook prijziger zijn en niet altijd hetzelfde leesgemak bieden als een ereader. Tablets maken gebruik van een LCD-scherm dit kan onrustiger lezen dan een ereader waar meestal gebruik wordt gemaakt van de e-ink technologie. Lees meer over tablets

De voordelen van het gebruik van een ereader zijn:
– Grote hoeveelheid boeken met één apparaat
Ebooks zijn vaak goedkoper dan fysieke boeken
Ebooks zijn minder slecht voor het mileu
– Lettergrootte en lichtsterkte kunnen aangepast worden
Ebook is ook in het donker te lezen

De nadelen van het gebruik van een ereader zijn:
– De prijs van een e-reader is minimaal 80 euro, voor lezers die niet frequent een boek lezen is de aanschafprijs nog vrij hoog.
– Geen nieuwe boeken meer in de fysieke boekenkast

Dit vind je misschien ook leuk...