Gratis Nederlandstalige ebooks voor iPad en Iphone (IOS)

Er zijn verschillende manieren om aan gratis ebooks te komen voor uw iPad. De eerste mogelijkheid is via een app. iBooks, Google Books en Bol.com bieden allen zowel gratis als betaalde boeken aan. Via de app van alle drie is het tevens mogelijk om het boek in de app te lezen.

Boekenbol is het prettigst als u het liefst (gratis) Nederlandse ebooks wilt lezen, deze applicatie is ontwikkeld door Bol.com. Er is een mogelijkheid om een overzicht te krijgen van de door u aangekochte en gratis gedownloade boeken. Dit overzicht is te ordenen op titel, auteur en recent. Bij het lezen is het mogelijk om de tekstgrootte aan te passen.

Google Books is een ebook applicatie die is ontwikkeld door Google voor het besturingssystem IOS voor iPad, iPhone en iPod Touch. Er is een erg groot aanbod van gratis ebooks, over het algemeen zijn dit Engelstalige boeken. Tevens zijn er gratis oudere Nederlandstalige ebooks beschikbaar bijvoorbeeld Max Havelaar.

iBooks is de door Apple ontwikkelde app om ebooks te kunnen lezen en te downloaden. Dit programma is het populairste onder iPad en iPhone gebruikers, vanwege het gebruikersgemak bij het lezen. Net zoals Google Books heeft iBooks vooral een groot aanbod van Engelstalige ebooks. Het grote voordeel van iBooks in vergelijking met Google Books is dat het Nederlandstalige aanbod van ebooks een stuk groter is.

Er is nog een mogelijkheid om gratis ebooks te kunnen lezen op uw iPad, door deze te downloaden via het internet, dit kan meteen op uw iPad of via uw computer (Windows & MAC). De websites die gratis ebooks aanbieden zijn bol.com, feedbooks.com, gutenberg.org en manybooks.net.

Dit vind je misschien ook leuk...