Wat is een PDF?

PDF staat voor Portable Document Format, dit bestandstype is tegenwoordig de standaard geworden voor elektronische documenten. Het grote voordeel van een PDF-bestand is op iedere elektronisch apparaat het document op dezelfde wijze zal worden getoond, het is ontwikkeld door Adobe. Dit tot tegenstelling van bijvoorbeeld Microsoft Windows, bestanden zullen op een Windows PC anders te zien dan dan op een MAC of Android Tablet.

PDF heeft de mogelijkheid om zowel tekst als afbeeldingen in het document te verwerken. Het is ook mogelijk om een document te beveiligen met een wachtwoord of te versleutelen zo dat andere de tekst niet kunnen bewerken en/of verwijderen, dit is echter te omzeilen door gebruik te maken van OCR. Het is zelfs mogelijk PDF-bestanden te beveiligen tegen printen.

Deze documentvorm wordt vooral gebruikt door elektronicaproducenten, softwareproducenten, computerhardware en andere grote bedrijven om online handleidingen en facturen te kunnen publiceren. Er wordt gebruik gemaakt van PDF omdat dit zorgt voor een kleiner bestand, 100 bladzijdes bij Microsoft Word geeft een groter bestand dan 100 bladzijdes op PDF-formaat. PDF-bestanden zijn te lezen op Windows computers, MAC, Ipad, Iphones, Android Tablets & Android smartphones.

Software om PDF te lezen op Windows & MAC
Adobe

Apps om PDF-bestand op IOS, Ipad, Iphone, Ipod touch te bekijken
Adobe
iBooks (gratis)
Dropbox

Apps om PDF-bestand op Android Tablets & Android Smartphones te bekijken
Adobe
VuDroid
PDF Reader

Dit vind je misschien ook leuk...