E-ink, wat is E-inkt-technologie?

E-ink technologie is tekst die zichtbaar blijft op een informatiedrager (bijvoorbeeld e-reader of tablet) zonder elektrische stroom, de tekst blijft daarom zichtbaar door digitale inkt. Het grootste verschil tussen de e-ink en normale papier is dat bij het elektronische papier de tekst gewijzigd en verwijderd kan worden. Het scherm met e-inkt technologie is tegenwoordig zo goed dat het net zo fijn leest als gewoon papier.

Op dit moment wordt de e-ink technologie bij consumentenproducten bijna alleen nog gebruikt voor ereaders. De meerderheid van de ereaders maakt gebruik van e-ink, omdat het erg prettig leest en het erg weinig stroom verbruikt. Tablets maken er nog weinig gebruik van deze technologie al kan dit in de toekomst veranderen als er meer aanbod komt. Dit zou het voor producenten van tablets interessant kunnen maken om de e-ink technologie verder te verwerken in hun producten.

In de toekomst verwacht men erg veel van het elektronische inkt, zo is onder andere de verwachting dat het gebruikt gaat worden voor krantpapieren, schoolboeken en handboeken. De grootste voordelen zijn de grote opslagcapaciteit, licht formaat, handig en snelle gemakkelijke aanpassing van de inhoud. Het is in de toekomst tevens waarschijnlijk mogelijk om aantekeningen op e-ink te maken en dit te laten omzetten in gedrukte tekst

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...