Waar kan ik ebooks downloaden of kopen voor mijn iPad en/of Iphone (IOS)?

Er zijn verschillende aanbieders waar u ebooks kunt downloaden of kopen voor de Ipad, iPhone en iPod Touch, de meest bekende zijn Bol.com, Bruna, Apple en Selexyz. Over het algemeen zijn prijsverschillen tussen de verschillende websites minimaal, al kan het lonen om het door uw gewenste boek te vergelijken. Soms zijn er prijsverschillen van enkele euro’s voor hetzelfde boek. Bij het downloaden moet u opletten of het ebook niet DRM beveiligd is, indien dit het geval is is het niet mogelijk om het te openen op uw iPad met iBooks. Echter is er wel een goed alternatief beschikbaar om ebooks met DRM beveiliging te openen, BlueFire Reader. Deze app is ook gratis verkrijgbaar en zorgt er voor dat u alle boeken die u op uw pc heeft ook kunt lezen op u Ipad.

Andere handige app voor het downloaden van boeken is Bol.com, hier kunt uw de boeken in de app kopen en ook meteen lezen. Er is dus geen extra applicatie nodig voor het lezen van uw boeken. Bol.com heeft het grootste aanbod van betaalde Nederlandstalige ebooks.

Apple biedt met iBooks ook de mogelijkheid om ebooks te downloaden. Het aanbod in de bibliotheek van iBooks bestaat onder meer uit alle populaire Nederlandstalige boeken, er is ook de mogelijkheid om gratis Nederlandstalige ebooks te downloaden uit de iBook store. Tevens is er een groot aanbod van Engelstalige boeken, dit zijn zowel gratis als betaalde boeken. In de iBooks winkel is het mogelijk om te zoeken op auteur, titel van het boek en genre. Het overzicht van door u gedownloade en/of aangekochte ebooks is weergegeven in een virtuele boekenkast.

 

Dit vind je misschien ook leuk...