Klein deel Nederlandse ebooks betaald

In Nederland is er slechts een klein percentage dat de voorkeur geeft aan betaalde nederlandse ebooks, om deze te kunnen lezen op ereader, tablet of pc. De overige ebooks worden gratis verkregen door websites met gratis ebook aanbod of via familie en vrienden. Deze cijfers zijn bekend gemaakt door GFK, zo werd er ook gemeld dat er steeds minder ebooks gelezen worden op ebooks. Lezers geven steeds vaker de voorkeur aan een ereader. Afgelopen jaar las nog 40% van de ebook lezers deze op een tablet, dit is gedaald tot slechts 23%

Dit jaar zal er naar verwachting bijna een half miljoen ereaders verkocht in Nederland, dit betekent dat er ruim een miljoen ereaders aan het eind van het jaar in Nederland zijn.  De grote groei van het aantal verkochte ereaders kan mogelijk verklaard worden door dat ereaders goedkoper worden en consumenten de voorkeur geven aan een e-inkscherm.

Gedurende de eerste half jaar van 2013 zijn er bijna een miljoen ebooks verkocht in Nederland. Het populairste genre was met afstand fictie (83%), van dit genre wordt 1 op de 10 boeken verkocht als ebook. Het gemiddelde aantal gekochte ebooks op ereaders en tablets is slechts 1,6.

Dit vind je misschien ook leuk...