Ebook lezen op een Android Tablet of Android Smartphone

Het lezen van een ebook kan door een passende app te downloaden. Er zijn verschillende applicaties beschikbaar voor Android, de meest gebruikte zijn Kobo, Aldiko, Mantano Reader, FBReader, Boekenbol en Kindle. Na het downloaden van één van deze apps is het vrij eenvoudig om te starten met het lezen van verschillende ebooks op uw Android tablet of Android Smartphone. Alle genoemde apps zijn gratis te downloaden door op de naam te klikken of te downloaden in Google Play Store. Nadeel van Kindle is dat de aangeschafte boeken in de app alleen in de app zelf gelezen kunnen worden. Hieronder een overzicht van onze favoriete ‘apps‘ voor Android:

Aldiko is een app die door meer dan 10 miljoen gebruikers in 200 landen wordt gebruikt op de tablet en smartphone. Het is mogelijk om de lettergrootte, lettertype, achtergrondkleur en lijnafstand te wijzigen. Het is ook mogelijk om ’s nachts te lezen, met een speciale functie van Aldiko. EPUB en PDF ebooks worden ondersteund. Deze app is in het Nederlands te gebruiken, er is een ingebouwd woordenboek. Het aanbod ebooks van Aldiko bestaat uit zowel betaalde als gratis ebooks.

Kobo biedt een zeer fijne ebook reader aan. Het aanbod van gratis ebooks is vrij groot met meer dan 1,8 miljoenen gratis boeken. Alle ebooks die u aangeschaft bij Kobo zijn ook te gebruiken via andere apps of op een ereader. Voor dat u een boek koopt is de mogelijkheid om eerst een voorproefje van het boek te lezen, dit is kosteloos extra functie van Kobo. Een erg leuke feature van Kobo is dat ze het lezen interactiever willen maken door lezers te belonen met ‘awards’, deze kunnen verdient worden door een ebook te lezen. Deze app houdt ook je leesstatistieken bij, bijvoorbeeld wanneer je hebt gelezen, hoe lang en het aantal pagina’s.

Kindle is een zeer populaire app voor Android. Er is een groot aanbod van gratis (voornamelijk Engelstalige) boeken, bijvoorbeeld ‘The Adventures of Sherlock Holmes’. De gedownloade boeken zijn ook offline beschikbaar, dus wanneer u geen internetverbinding heeft. Er is een woordenboek ingebouwd, als u een woord selecteert krijgt u de betekenis of de vertaling indien gewenst. Tevens is er ook een zoekfunctie beschikbaar als u een woord zoekt in de tekst, deze functie is voornamelijk handig als u een ebook wilt lezen voor de studie.

Wattpad heeft een aanbod van meer dan 10 miljoen gratis ebooks. Het bijzondere van deze app is dat de gebruikers ook zelf geschreven ebooks kunnen uploaden. U kunt ook uw ebooks synchroniseren met andere apparaten, zo heeft u dezelfde ebooks op zowel tablet als smartphone. Een andere functie die Wattpad uniek maakt is, dat het mogelijk is om een (favoriete) schrijver te volgen.

 

Dit vind je misschien ook leuk...