Gratis ebooks downloaden

Op deze pagina zal ik u een overzicht geven van de websites die op dit moment het beste aanbod van gratis ebooks hebben. Online zijn op dit moment voornamelijk Engelse ebooks te vinden, al groeit het aanbod van Nederlandse ebooks wel. Er zijn vijf websites met een groot aanbod van Nederlandse ebooks, dit zijn Bol.com, BookBoon, Biblioo, Freebooks en Gratis Downloaden.

Gratis Nederlandse ebooks downloaden

  • Bol.com, is één van de bekendste webshops van Nederland. Ze hebben naast een groot aanbod van betaalde boeken en ebooks ook gratis Nederlandse ebooks. Het aantal Nederlandse ebooks is ongeveer 100, naast Nederlandse zijn er ook nog gratis Engelse ebooks, dit aanbod bestaat uit ongeveer 200 boeken. (link gratis ebooks Bol.com)
  • BookBoon is een website die alleen gratis ebooks aanbiedt, zowel in het Nederland als in het Engels. Er zijn drie categorieën ebooks te vinden bij BookBoon, deze zijn studieboeken, business en reisgidsen. Het aanbod van deze website bestaat uit meer dan 1000 gratis Nederlandse ebooks.
  • Biblioo biedt zowel ebooks als luisterboeken aan. Het aanbod bij de ebooks bestaat uit betaalde en gratis ebooks. Er is geen mogelijkheid om gratis luisterboeken te beluisteren of te downloaden, het aanbod is enkel betaald.
  • Freebooks biedt voordelig ebooks aan. Het aanbod bestaat uit gratis ebooks en goedkope ebooks tot 5 euro. Er zijn op dit moment ongeveer 150 gratis Nederlandstalige ebooks te vinden op de website van Freebooks
  • Gratis Downloaden. is een website met een erg groot aanbod van gratis Nederlandse ebooks. De boeken zijn gesorteerd op categorie. Er is door website een selectie gemaakt van de beste ebooks aangeboden door verschillende websites.

 

Gratis Engelse ebooks downloaden

  • Wattpad.com is een website met groot aanbod van ebooks die door de gebruikers van de website of app voor Android zelf zijn geschreven. Alle boeken op de website van Wattpad zijn gratis te downloaden. Het niveau is wisselend, als u zoekt op best beoordeeld zitten er ook enkele pareltjes tussen. Het aanbod bestaat voornamelijk uit Engelse ebooks, tevens zijn er enkele Nederlandse ebooks
  • Feedbooks.com biedt meer dan 10 000 verschillende boeken aan. De aangeboden boeken op de website zijn allen in het Engels. Feedbooks heeft naast de gratis ebooks, ook nog een betaald assortiment ebooks.
  • Gutenberg.org heeft een aanbod van meer dan 42 000 gratis ebooks. Op deze website is het mogelijk voor schrijvers om hun boeken gratis te laten publiceren. Echter zit er niet zo’n groot systeem achter als bij Wattpad. Gutenberg is de meest bezochte website met gratis Engels ebooks, ze bieden ook honderden Nederlandse ebooks aan.
  • Manybooks.net heeft ruim 30 000 ebooks in haar gratis bibliotheek. De te lezen boeken zijn bijna allemaal in het Engels, aanbod in andere talen is vrij minimaal. De ebooks die worden aangeboden zijn over het algemeen van een goed niveau.

Dit vind je misschien ook leuk...