Epic start een kinderboeken ‘Spotify’

Epic is in de Verenigde Staten een service begonnen met kinderboeken die vergelijkbaar is met Spotify en het luisteren van muziek. Vanaf deze week is het mogelijk in de VS om kinderboeken voor kinderen in de leeftijdscategorie twee tot twee twaalf jaar te lezen voor ongeveer tien dollar per maand. Epic gaat de concurrentie aan met Amazons dienst Kindle Free Time Unlimited, waar ook een vast bedrag betaald kan worden per maand om onder andere kinderboeken te lezen.

Er is op dit moment al een aanbod van meer dan 2.000 ebooks voor kinderen, dit is inclusief enkele populaire kinderboeken. Kinderen krijgen aanbevelingen van de app over boeken die zij interessant vinden om basis van eerder gelezen boeken.  Er is op dit moment enkel een mogelijkheid om Epic te gebruiken op de iPad. In de nabije toekomst zullen ook applicaties voor andere platformen gepubliceerd worden, het is nog niet bekend welke datum deze uitkomen. Het is ook mogelijk om via Epic ebooks te lezen als u niet verbonden bent met het internet.

In Nederland is er op dit moment ook een aanbieder voor kinderboeken voor een bedrag per maand, Boekenwolk. Oyster en Scribd bieden dit aan voor alle soorten boeken, niet enkel jeugd.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...