Ebooks lenen bij de bibliotheek

De Nederlandse  openbare bibliotheken komen met de mogelijkheid voor haar leden om de boekencollectie nu deels digitaal te lenen. Op dit moment zijn er ongeveer 5.000 verschillende ebooks beschikbaar voor de leden van de bibliotheek, over twee maanden zal voor boeken jonger dan drie jaar een toelage betaald moeten worden.

Het is via diverse manieren mogelijk om de aangeboden ebooks  te kunnen lezen. De eerste manier is direct in een browser, bijvoorbeeld in Internet Explorer, Safari, Firefox of Google Chrome of op uw computer, tablet of smartphone. De tweede manier is via een app voor Android of IOS, het is via deze app mogelijk om ebooks te lezen op een tablet of smartphone. De derde mogelijkheid is om de geleende digitale boeken te lezen via een ereader, deze ebooks zullen dan beveiligd zijn met Adobe DRM. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de boeken slechts drie weken leesbaar zijn.

Na de uitleentermijn van 21 dagen is het mogelijk voor de leden van de bibliotheek om het boek te verlengen. De bibliotheken betalen de uitgevers per boek jonger dan drie jaar 36 cent, tussen de drie en vier jaar 24 cent en de oudere boeken kosten twaalf cent per uitleen. Op dit moment zijn nog niet alle uitgevers aangesloten bij dit akkoord, de twee grootste uitgevers die nu al meedoen zijn WPG en VBK. Vanaf april zal er voor ebooks jonger dan drie jaar betaald moeten worden, de overige oudere ebooks blijven wel gratis beschikbaar.

Bezoek de Ebookpagina van de Nederlandse openbare bibliotheek hier.

Dit vind je misschien ook leuk...